Izrada alata i prerada polimera

Obiteljska tvrtka P.I.T. Alarm d.o.o. ima četiri desetljeća dugu tradiciju proizvodnje lektroinstalacijskih kutija.
Tvrtka je utemeljena je 1991. godine a osnivač tvrtke je g. Milovan Čanković. Proizašla je iz obrta “CMP” koji je osnovan 1976. godine a razvijao je i proizvodio kompletne protuprovalne i vatrodojavne sustave (na području bivše države prvi je razvio detektor pokreta otporan na radio smetnje).

U vlastitoj alatnici izrađujemo kalupe za injekcijsko prešanje artikala od dvaju materijala u jednom ciklusu (Over-molding). Za tu proizvodnu tehnologiju koristimo odgovarajuću 80-tonsku ubrizgavalicu Krauss Maffei s okretnim stolom i dvije ubrizgavajuće jedinice. Tim putem smo uspjeli proizvesti zrako-nepropusnu razvodnu kutiju. Čvrstoću joj daje tvrđi plastomer (PP), a fleksibilnu cijev pri ulasku u kutiju brtvi drugi, mekši i elastičniji polimer (TPE).
U pogonu za preradu polimera, kao i u alatnici, posjedujemo moderne CNC strojevi brizgalice, glodalice, brusilice, žičani i potopni erozimati.

Upravljanje kvalitetom

Stalnim unapređenjem kvalitete i asortimana naših proizvoda cilj nam je učvrstiti prepoznatljivost i povećati zastupljenost na tržištu prepoznajući potrebe kupca.
Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da smo pustili u pogon novu liniju za toplo pakiranje, tako da su sada proizvodi pakirani po najvišim standardima te da smo dovršili certifikaciju svih naših artikala. 2013-te godine smo uspješmo usvojili  sustav upravljanja kvalitetom ISO9001:2008.