O nama

Obiteljska tvrtka P.I.T. Alarm d.o.o. ima četiri desetljeća dugu tradiciju proizvodnje elektroinstalacijskih kutija i izrade kalupa .
Tvrtka je utemeljena je 1991. godine a osnivač tvrtke je g. Milovan Čanković. Proizašla je iz obrta “CMP” koji je osnovan 1976. godine a razvijao je i proizvodio kompletne protuprovalne i vatrodojavne sustave , infracrvene detektore , protuprovalne sirene , centrale , termičke i ionizacijske detektore. (na području bivše države prvi je razvio infracrveni detektor pokreta otporan na radio smetnje).

U vlastitoj alatnici izrađujemo kalupe za injekcijsko prešanje artikala od dvaju materijala u jednom ciklusu (Over-molding). Za tu proizvodnu tehnologiju koristimo odgovarajuću 80-tonsku ubrizgavalicu Krauss Maffei s okretnim stolom i dvije ubrizgavajuće jedinice. Tim putem smo uspjeli proizvesti zrako-nepropusnu razvodnu kutiju. Čvrstoću joj daje tvrđi plastomer (PP), a fleksibilnu cijev pri ulasku u kutiju brtvi drugi, mekši i elastičniji polimer (TPE).
Do sada smo proizveli 6 vrsta elektroinstalacijskih kutija na tom principu.
U pogonu za preradu polimera, kao i u alatnici, posjedujemo moderne CNC strojevi brizgalice, glodalice, brusilice, žičane i potopne erozimate.

2015 godine potaknuti sve većim interesom za naše proizvode te širenjem na europsko tržište izgradili smo pogon sa skladištem koji se sa zemljištem proteže na površini većoj od 5000 m2.

Upravljanje kvalitetom

Stalnim unapređenjem kvalitete i asortimana naših proizvoda cilj nam je učvrstiti prepoznatljivost i povećati zastupljenost na tržištu prepoznajući potrebe kupca.
Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da smo pustili u pogon novu liniju za izradu matica koje se ugrađuju u kutije za šuplje zidove, tako da smo s automatom za sklapanje istih zaokružili postupak proizvodnje.

2013-te godine smo uspješno usvojili i implementirali sustav upravljanja kvalitetom ISO9001:2008.